8 Mayıs 2007 Salı


Gazetelik; Zemin degrade(renklerin birbirine kaynaşması ) çalışıldı. Gül kurusu renge boyandı.Üzerine peçete yapıştırıldı.Bordo eskitme ile eskitildi.5-6 kez vernik atıldı.
Gazetelik: Zeminmparalanır.ık renge boyanır.Peçete yapıştırılacak zeminler muhakkak ık renge boyanır.1.kat boya sürülür.30 dakika sonra 2.kat sürülür.İyice kuruyunca peçetedeki desene göre zemine doku verilir.Uyguz renklerle GLAZE yardımıyla geliş ve gidişlerle zemin peçeteye uygun bir hale getirilir.Renklerin uyumu çok önemlidir.Peçete nakış makasıyla detaylara girilerek kesilir.Katları ayrılır.(Tek kat kaldığına emin olalım) Zemine proje hazırlayıp,üstünden peçete tutkalı ile ortadanşa doğru yapıştırılır. Objenin peçeteye yakın her yerine tutkal sürülürse iyi olur. 24 saat kuruduktan sonra verniklenir.
Kitap kutu : Benim ilk çalışmam.Biraz acemice oldu , yinede seviyorum.
Zeminmparalanır.Seçtiğimiz dekopaj desenine uygun bir renk ile boyanır.(önce 1 kat , 30 dakika sonra 2.kat 60 dakika bekle ) İyice kuruduktan sonra dekopajımızı objeye göre dizayn hazırlayıp , dekopaj tutkalı ile önce dekopaj kağıdının altına sürüp zemine yapıştırılır. Bütün yapıştırma işlemi bitince tüm yüzeye ince bir kat dekopaj tutkalı -boyama yönünde - sürülür. Kuruduktan sonra altın-gümüş v.s. boncuk boya ile süslenir.(desenler üzerindeki hatlar üzerine ince şekilde sürülürse kuruyunca parlar ) parmak boya ile kutunun kenarlarına sürülür . 24 saat sonra vernik sürülür.

Hiç yorum yok: